Racen - Golden retrieverGolden Reitriever stammer fra Storbritannien og måler ca. 56-61cm for hanner og 51-56 cm for tæver. Den er egnet som familie, jagt og blindeførerhund.


Golden Retriever er en rar og intelligent hund. Den er omgængelig, selvsikker, følsom og har en god hukommelse samt stor tilpasningsevne. Golden Retriever er en stille hund, som sjældent gør.


Golden Reitriever er en social hund, som kommer fint ud af det med andre hunde, dyr og børn. Den er meget godmodig og kan måske endda have behov for at blive beskyttet imod for voldsomme børn.


Golden Retriever lærer hurtigt og husker, hvad den har lært, resten af sit liv.  Den må ikke behandles hårdt, da den er meget følsom og dens medgørlige karakter ellers får et knæk. De fleste golden retrievere elsker at aportere, svømme og de er særdeles dygtige i lydighedskonkurrencer, flyball og agility.


Golden Retriever har et mellemstort behov for motion og skal luftes hver dag. Den tilpasser sig dog familiens behov.


Golden Retriever har en dejlig blød pels, som ikke kræver den store pelspleje. Den skal jævnligt børstes igennem og overflødige hår mellem trædepuderne skal fjernes og øregangene skal holdes rene.